T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - İstiklal Şehit Lokman Oktay Ortaokulu

ERASMUS+ PROJESİ NEDİR?

07-09-2023

Erasmus+ Programı okul eğitimi için stratejik ortaklıklar faaliyetidir. Stratejik Ortaklıklar, yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transferi ve/veya uygulanmasının yanı sıra Avrupa seviyesinde işbirliğini, karşılıklı öğrenmeyi ve deneyimlerin paylaşılmasını teşvik eden ortak girişimleri desteklemeyi amaçlar.

Yenilikçi Stratejik Ortaklıklar: Bu kategorideki projelerin yenilikçi çıktılar üretmesi ve/veya mevcut ürün ya da fikirlerin yaygınlaştırılmasına ve kullanılmasına yönelik faaliyetler içermesi beklenir. Bu amaçla, fikri çıktı ve çoğaltıcı etkinlik planlanabilir ve bütçe talep edilebilir.

İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklıklar: Bu kategorideki projelerin amacı kurumlara işbirliği ağları kurmaları, uluslararası kapasitelerini artırmaları ve fikir, uygulama ve yöntemleri paylaşmaları için fırsat sunmaktır. Proje amacı ve kapsamı ile orantılı olarak bu projelerin de somut çıktılar üretmesi mümkün olup faaliyet sonuçlarını yaygınlaştırmaları beklenir. 

Erasmus+ Ka229 Projeleri sadece okullardan oluşan ortaklık yapısında Okullar Arası Değişim Ortaklıkları olup bu başvurular İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklık tipindedir.

Okulumuzun 2020-2022 döneminde yürütmekte olduğu iki tane Erasmus+ KA229 projesi vardır.

 1.  My City is Beautiful

 2.  Learn Your Culture

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.09.2023 - Güncelleme: 07.09.2023 12:15 - Görüntülenme: 121
  Beğen | 0  kişi beğendi